The power of a simple line

 Jeg tror jeg endelig har funnet mitt uttrykk! Jeg har lenge slitt med å finne et uttrykk jeg liker og som jeg kan stå 100% inne for, men jeg tror kanskje jeg har knekt koden! Jeg elsker det enkle, samtidig som jeg er veldig glad i farger. Ofte er det enkle det som er mest vanskelig, og det har tatt meg lang tid å finne uttrykket som jeg føler har ligget rett foran nesa mi hele tida og som nå virker som det aller mest naturlige. Jeg har nok prøvd veldig hardt å finne det og rota meg litt bort i masse lag og kompliserte formler. Jeg oppdaget selvfølgelig dette ved en tilfeldighet da jeg brukte det nye lysbrettet mitt - hvor enkelt det var å tegne over en skisse for å teste forskjellige farger og uttrykk. Typisk! Gleder meg hvertfall masse til å utforske dette utrykket i tida fremover så får vi se hvor det fører hen..

Jeg tror jeg endelig har funnet mitt uttrykk! Jeg har lenge slitt med å finne et uttrykk jeg liker og som jeg kan stå 100% inne for, men jeg tror kanskje jeg har knekt koden! Jeg elsker det enkle, samtidig som jeg er veldig glad i farger. Ofte er det enkle det som er mest vanskelig, og det har tatt meg lang tid å finne uttrykket som jeg føler har ligget rett foran nesa mi hele tida og som nå virker som det aller mest naturlige. Jeg har nok prøvd veldig hardt å finne det og rota meg litt bort i masse lag og kompliserte formler. Jeg oppdaget selvfølgelig dette ved en tilfeldighet da jeg brukte det nye lysbrettet mitt - hvor enkelt det var å tegne over en skisse for å teste forskjellige farger og uttrykk. Typisk! Gleder meg hvertfall masse til å utforske dette utrykket i tida fremover så får vi se hvor det fører hen..

Illustrasjoner og animert video for Hotel Continental

Hotel Continental i Oslo skal pusse opp og jeg har illustrert hvordan det vil se ut når de åpner igjen i Februar 2018. Senere dette året vil de avdekke en stor luksus suite på to etasjer med utsikt mot Aker Brygge.

Se den animerte videoen her ! Mine illustrasjoner animert av Cato Skogvoll.

Under kan du se illustrasjon av den nye resepsjonen - se alle illustrasjonene under 'illustrasjon' i menyen.

Resepsjonen_1_1WEB.jpg

Illustrasjon

diary5.jpg

Gjør mer illustrasjoner disse dagene og det er kjempegøy!! Har akkurat blitt ferdig med et stort oppdrag som vil bli lansert før jul - gleder meg til å vise dere! Send meg gjerne en mail hvis du er interessert i mine arbeider eller vil samarbeide.

//

Doing more illustration these days and loving it so much! Just finished a huge commission that will be released before Christmas - excited to show you! Please do email if you're interested in my work or want to collaborate.

// Maja

zero waste blanket coat video tutorial

My very first video tutorial! :D

With this pattern I recommend that you use a dummy (or yourself or a friend) to adjust it to your size and liking. Also, every blanket is different so it's good to make sure it fits. 


If you want my measurements (this coat comes in size small, medium and large) you can become a patron for 5$ a month (see right panel on my patreon site - link below) and you'll get access to this pattern and 3 more + one new every month - I would be beyond grateful for your support! <3 

Visit my Patreon site:

https://www.patreon.com/majastabel/posts

Description:

1. Find a blanket that you like and want to make a coat out of.

2. Measure which size that fits you (pattern in the previous post) and decide the length you want (or the blanket allows). Then cut the pattern. If you get any leftovers you can make a shopper! I love blanket shoppers!

3. Serge or zig zag all the pattern pieces to make sure it doesn't tear. Just be sure to not serge at the outer edges of the blanket where there's fringes or a nice finish.

4. Start by pinning the bottom piece to your dummy and add one shoulder piece at the time. This is where you make sure that it will fit you and that you get the collar that you want, adjust the opening in the front how you like it and adjust the armholes to fit the circumference of your sleeves.

5. Sew the shoulder pieces on to the front and back the way you have pinned it. Here it's important that you pin well so you can see where you have to sew. I always put my pins in a vertical direction so I can sew over them if I want and everything stays in place while I sew.

6. Sew the sleeves and attach it by machine under the arm while you handstitch it over where the fringes are (if there's no fringes you could sew in the sleeves as normal). Make sure to use a thick and solid thread and make a nice and (almost) invisible seam.

7. Make a dart on each side in the neck to make a better fit over the shoulders. Mine was 1,5 cm deep. Fasten the dart with a seam so it makes a long triangle, this makes it more flat.

8. Fold in the outside of the collar ca 1,5 cm and attach it by hand. Make it as smooth as you can in the neck.

9. To make a closing with pushbuttons; iron the right side in ca 5 cm and make a post (I have no idea if this is the right expression for 'stolpe' in english, anyway I'm referring to the underlayer of a closing) on the left side ca 4 cm deep. Measure up the distance you want between your pushbuttons and attach them. Fasten the opening flaps by hand afterwards.

10. The last thing to sew now is the pockets. Fold the upper side of the pocket ca 4 cm (or adjust it the way you want it) down and put a seam over. Then iron and press the other sides in before you place and pin the pockets where you want them. Be sure to measure the same distance on each side of the opening out to the pockets.

11. Fold the sleeves up as much as you like. Then press and iron the coat and the seams nicely and then - tata! You've made yourself a cosy and nice blanket coat :)

 

patreon side

Endelig har jeg altså fått denne siden opp å gå og jeg er innmari spent og gleder meg masse til å dele mitt univers med de som vil bli med på reisen - som det så fint heter:P
Patreon.com er en side hvor man som kunstner, designer eller annen kreativ formidler kan få betalt av sine 'fans'. Det fungerer slik at man betaler en liten sum i måneden elller per kreasjon og abonnerer da på innhold fra en kreatør. Som f.eks på min side kan du abonnere på zero waste mønster og på illustrasjoner - i tillegg vil jeg legge ut litt 'work in progress' bilder og ha en månedlig videoblogg hvor jeg viser litt hva jeg driver med. Her får du komme litt på innsiden og det blir som et slags forum hvor du kan kommentere, spørre spørsmål og komme med forslag til ting jeg skal lage hvis du vil. Kanskje det sniker seg inn litt bilder og video av flytteprosess og det fine stedet vi skal flytte til i juni også - da skal vi få hus på landet! Og jeg får litt større plass til å jobbe og kreere :D

Denne måneden (mai) får du et gratis jakke mønster og en gratis akvarell illustrasjon som du kan printe (str 30 x 40 cm) hvis du blir abonnent - første betaling blir 1. juni.

Så gå og sjekk ut patreon siden min HER! Jeg blir superduper glad og takknemlig hvis du vil støtte arbeidet mitt og gi meg muligheten til å utforske og utvikle nye kreasjoner og illustrasjoner.

//Maja

den første workshop'en

Det er en underdrivelse å si at jeg var spent på den første workshop'en; jeg har sjeldent opplevd en så intens blanding av spenning, forventning og en smule engstelse. Jeg har gått og tenkt på det så lenge - at en gang skal jeg holde workshop og det gleder jeg meg til! Men det var så fjernt - det var der fremme et sted når babyen ble litt større og jeg hadde planlagt godt og lenge. Men så plutselig var muligheten der og jeg følte det var nå eller aldri; hold workshop om en uke eller vent til en gang i mai (kun da det aktuelle rommet var ledig). Så da tok jeg springfart og hoppet i det og holdt min første workshop 8 dager etterpå. Jeg er utrolig glad for at det skjedde så fort, tror ikke jeg hadde orket å vente lenger når jeg først hadde bestemt meg.

Heldigvis gikk det over all forventning. Folka som kom var så innmari ålreit! Hadde ikke helt tatt innover meg at de kom dit for å lære og var interessert - det var så gøy! (kan ha noe med at jeg er vant med ganske så uinteresserte videregående elever:P)

Det var inspirerende å se hvordan hver og en gjorde jakka eller genseren til sin egen; la til noen pyntesømmer her og laga et belte der. Og det er jo det som er hele poenget - at jeg kan vise en metode som er enkel å forstå også kan man lage sin egen vri på det. Det er nemlig et ord jeg har hengt meg litt opp i; produkttilknytning - at man føler en tilknytning til et plagg slik at man forhåpentligvis tar godt vare på det over lang tid. Jeg tror det er en stor sjangs for at man blir knyttet til et plagg man har laget selv og gjort seg litt ekstra flid med.

Så må jeg bare snakke litt om den gode stemningen - det var rett og slett bare veldig hyggelig. Det var som Christine, en av deltakerne, skriver (hun har laget et blogg og vlog innlegg som du kan se her); 'skikkelig syklubb-vibber' med skravlings, latter og god stemning. Det kan jo ofte bli litt kjedelig og ensomt å sitte hjemme alene ved symaskinen - det synes hvertfall jeg! Så det er noe veldig fint og koselig ved å sy sammen.

Jeg konkluderer med at det var veldig flaks at jeg fikk muligheten til å holde workshop sånn plutselig! Nå går jeg bare og gleder meg masse til neste syklubb som jeg nå har fått spikra lørdag 18. mars. Rommet vi var i første gang var jo ikke ledig før ute i mai en gang så jeg fikk mast meg til å holde det i en av de store salene de leier ut; nemlig Gymsalen! Dette er et superfint lokale, som også sjeldent er ledig, med store vinduer og ikke minst; speilvegg!! Genialt når man må prøve kreasjonen sin x antall ganger underveis ;)

PS: Les også intervju med meg på Louisa sin fine blogg her. Hun deltok på den første workshop'en og sydde denne fine jakken!

 

 

ett mønster - mange løsninger

Det finnes mange måter å lage zero waste mønster på. Fordelen med å lage mønster som kun består av rektangler er at man kan få mange forskjellige klesplagg ut av ett mønster!

Et godt eksempel er en klasse jeg underviste i zero waste der 15 elever lagde 15 veldig forskjellige plagg utifra ett mønster(!). Se noen av plaggene på bildet ovenfor.

For meg er det også en veldig kreativ måte å jobbe på - å bruke 'gamle' mønster til å lage nye plagg. Jeg blir tvunget til å finne nye løsninger, noe som fremmer kreativitet. Dette så jeg også hos elevene. De ble veldig overrasket over hvor mange muligheter det finnes med bare noen rektangelformede mønsterbiter. Når man distanserer seg fra den konvensjonelle måten å konstruere mønster på, gir det rom for eksperimentelle og kreative designprosesser hvor zero waste kan være verktøy for innovative løsninger.

Jeg gleder meg til å holde flere workshops i zero waste etterhvert!

//Maja

oppskrift rosette kjole

GENERELLE RETNINGSLINJER

Jeg legger ut disse oppskriftene slik at så mange som mulig kan benytte seg av de og enkelt lage plagg hjemme. Forhåpentligvis kan dette fremme en liten renessanse for hjemmelagde klær hvor kvalitet, gjenbruk og en dose kjærlighet ligger til bunns.

Det aller beste er hvis du kan gjøre om noe gammelt til noe nytt og f.eks bruke gamle gardiner, duker eller sengetøy. Hvis ikke - kjøp et miljøvennlig stoff! Dvs det er egentlig ikke noe som heter miljøvennlig stoff, men noen stoffer er mer venn med miljøet enn andre. Hvis ikke du skulle finne et miljøvennlig alternativ - kjøp noe av god kvalitet som vil vare lenge og ikke løp ut og kjøp det første og beste stoffet du finner, hele poenget med dette er å inspirere til en mer bærekraftig livsstil og sammen bygge en motkultur til 'fast fashion' og forbrukersamfunnet.

Hvis du finner et stoff som passer med mitt mønster i bredden er det helt supert! Men det er ikke alltid det vil la seg gjøre og det vil bli stoff til overs. Det viktigste er at vi sammen kaster mindre stoff - så plassér firkantene så godt sammen på stoffet som du kan for å utnytte det på best mulig måte og bruk eventuelle rester til å lage f.eks kluter, putetrekk, shoppers, lappeteppe eller nye plagg. Da restene som oftest er firkanter kan det brukes til så mangt!

Når det gjelder å klippe ut mønster måler jeg ofte direkte på stoffet, noe som er kjapt og lettvint - bruk målbånd, linjal og kritt. Hvis du vil være mer nøyaktig - og ha mer frihet til å flytte rundt på mønsterdelene har de rutet mønsterpapir på Stoff og Stil som er delt opp i cm - gjør det kjempelett å måle opp og klippe ut zero waste mønster.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til med syingen! Og stor tommel opp for at du velger hjemmesydd fremfor masseprodusert :D Håper du blir fornøyd og vil ta godt vare på plagget ditt i laaaang tid!

//Maja

fredagsskisse

Et øyeblikk av kreativ energi som skulle ut. Tegner med venstre hånd og prøver å se mest mulig på bildet jeg skal tegne og ikke så mye på arket. Hvis du skal prøve å tegne noe er det å se regel nr. 1. Jeg husker godt da jeg var 12 - 13 år og tegnet kjendiser; jeg var overrasket over hvor mye jeg kunne få det til å ligne, men hemmeligheten lå bare i å studere ansiktene veldig nøye og tegne det jeg så.