oppskrift rosette kjole

GENERELLE RETNINGSLINJER

Jeg legger ut disse oppskriftene slik at så mange som mulig kan benytte seg av de og enkelt lage plagg hjemme. Forhåpentligvis kan dette fremme en liten renessanse for hjemmelagde klær hvor kvalitet, gjenbruk og en dose kjærlighet ligger til bunns.

Det aller beste er hvis du kan gjøre om noe gammelt til noe nytt og f.eks bruke gamle gardiner, duker eller sengetøy. Hvis ikke - kjøp et miljøvennlig stoff! Dvs det er egentlig ikke noe som heter miljøvennlig stoff, men noen stoffer er mer venn med miljøet enn andre. Hvis ikke du skulle finne et miljøvennlig alternativ - kjøp noe av god kvalitet som vil vare lenge og ikke løp ut og kjøp det første og beste stoffet du finner, hele poenget med dette er å inspirere til en mer bærekraftig livsstil og sammen bygge en motkultur til 'fast fashion' og forbrukersamfunnet.

Hvis du finner et stoff som passer med mitt mønster i bredden er det helt supert! Men det er ikke alltid det vil la seg gjøre og det vil bli stoff til overs. Det viktigste er at vi sammen kaster mindre stoff - så plassér firkantene så godt sammen på stoffet som du kan for å utnytte det på best mulig måte og bruk eventuelle rester til å lage f.eks kluter, putetrekk, shoppers, lappeteppe eller nye plagg. Da restene som oftest er firkanter kan det brukes til så mangt!

Når det gjelder å klippe ut mønster måler jeg ofte direkte på stoffet, noe som er kjapt og lettvint - bruk målbånd, linjal og kritt. Hvis du vil være mer nøyaktig - og ha mer frihet til å flytte rundt på mønsterdelene har de rutet mønsterpapir på Stoff og Stil som er delt opp i cm - gjør det kjempelett å måle opp og klippe ut zero waste mønster.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til med syingen! Og stor tommel opp for at du velger hjemmesydd fremfor masseprodusert :D Håper du blir fornøyd og vil ta godt vare på plagget ditt i laaaang tid!

//Maja