ett mønster - mange løsninger

Det finnes mange måter å lage zero waste mønster på. Fordelen med å lage mønster som kun består av rektangler er at man kan få mange forskjellige klesplagg ut av ett mønster!

Et godt eksempel er en klasse jeg underviste i zero waste der 15 elever lagde 15 veldig forskjellige plagg utifra ett mønster(!). Se noen av plaggene på bildet ovenfor.

For meg er det også en veldig kreativ måte å jobbe på - å bruke 'gamle' mønster til å lage nye plagg. Jeg blir tvunget til å finne nye løsninger, noe som fremmer kreativitet. Dette så jeg også hos elevene. De ble veldig overrasket over hvor mange muligheter det finnes med bare noen rektangelformede mønsterbiter. Når man distanserer seg fra den konvensjonelle måten å konstruere mønster på, gir det rom for eksperimentelle og kreative designprosesser hvor zero waste kan være verktøy for innovative løsninger.

Jeg gleder meg til å holde flere workshops i zero waste etterhvert!

//Maja