Illustrasjon

diary5.jpg

Gjør mer illustrasjoner disse dagene og det er kjempegøy!! Har akkurat blitt ferdig med et stort oppdrag som vil bli lansert før jul - gleder meg til å vise dere! Send meg gjerne en mail hvis du er interessert i mine arbeider eller vil samarbeide.

//

Doing more illustration these days and loving it so much! Just finished a huge commission that will be released before Christmas - excited to show you! Please do email if you're interested in my work or want to collaborate.

// Maja

den første workshop'en

Det er en underdrivelse å si at jeg var spent på den første workshop'en; jeg har sjeldent opplevd en så intens blanding av spenning, forventning og en smule engstelse. Jeg har gått og tenkt på det så lenge - at en gang skal jeg holde workshop og det gleder jeg meg til! Men det var så fjernt - det var der fremme et sted når babyen ble litt større og jeg hadde planlagt godt og lenge. Men så plutselig var muligheten der og jeg følte det var nå eller aldri; hold workshop om en uke eller vent til en gang i mai (kun da det aktuelle rommet var ledig). Så da tok jeg springfart og hoppet i det og holdt min første workshop 8 dager etterpå. Jeg er utrolig glad for at det skjedde så fort, tror ikke jeg hadde orket å vente lenger når jeg først hadde bestemt meg.

Heldigvis gikk det over all forventning. Folka som kom var så innmari ålreit! Hadde ikke helt tatt innover meg at de kom dit for å lære og var interessert - det var så gøy! (kan ha noe med at jeg er vant med ganske så uinteresserte videregående elever:P)

Det var inspirerende å se hvordan hver og en gjorde jakka eller genseren til sin egen; la til noen pyntesømmer her og laga et belte der. Og det er jo det som er hele poenget - at jeg kan vise en metode som er enkel å forstå også kan man lage sin egen vri på det. Det er nemlig et ord jeg har hengt meg litt opp i; produkttilknytning - at man føler en tilknytning til et plagg slik at man forhåpentligvis tar godt vare på det over lang tid. Jeg tror det er en stor sjangs for at man blir knyttet til et plagg man har laget selv og gjort seg litt ekstra flid med.

Så må jeg bare snakke litt om den gode stemningen - det var rett og slett bare veldig hyggelig. Det var som Christine, en av deltakerne, skriver (hun har laget et blogg og vlog innlegg som du kan se her); 'skikkelig syklubb-vibber' med skravlings, latter og god stemning. Det kan jo ofte bli litt kjedelig og ensomt å sitte hjemme alene ved symaskinen - det synes hvertfall jeg! Så det er noe veldig fint og koselig ved å sy sammen.

Jeg konkluderer med at det var veldig flaks at jeg fikk muligheten til å holde workshop sånn plutselig! Nå går jeg bare og gleder meg masse til neste syklubb som jeg nå har fått spikra lørdag 18. mars. Rommet vi var i første gang var jo ikke ledig før ute i mai en gang så jeg fikk mast meg til å holde det i en av de store salene de leier ut; nemlig Gymsalen! Dette er et superfint lokale, som også sjeldent er ledig, med store vinduer og ikke minst; speilvegg!! Genialt når man må prøve kreasjonen sin x antall ganger underveis ;)

PS: Les også intervju med meg på Louisa sin fine blogg her. Hun deltok på den første workshop'en og sydde denne fine jakken!

 

 

ett mønster - mange løsninger

Det finnes mange måter å lage zero waste mønster på. Fordelen med å lage mønster som kun består av rektangler er at man kan få mange forskjellige klesplagg ut av ett mønster!

Et godt eksempel er en klasse jeg underviste i zero waste der 15 elever lagde 15 veldig forskjellige plagg utifra ett mønster(!). Se noen av plaggene på bildet ovenfor.

For meg er det også en veldig kreativ måte å jobbe på - å bruke 'gamle' mønster til å lage nye plagg. Jeg blir tvunget til å finne nye løsninger, noe som fremmer kreativitet. Dette så jeg også hos elevene. De ble veldig overrasket over hvor mange muligheter det finnes med bare noen rektangelformede mønsterbiter. Når man distanserer seg fra den konvensjonelle måten å konstruere mønster på, gir det rom for eksperimentelle og kreative designprosesser hvor zero waste kan være verktøy for innovative løsninger.

Jeg gleder meg til å holde flere workshops i zero waste etterhvert!

//Maja

fredagsskisse

Et øyeblikk av kreativ energi som skulle ut. Tegner med venstre hånd og prøver å se mest mulig på bildet jeg skal tegne og ikke så mye på arket. Hvis du skal prøve å tegne noe er det å se regel nr. 1. Jeg husker godt da jeg var 12 - 13 år og tegnet kjendiser; jeg var overrasket over hvor mye jeg kunne få det til å ligne, men hemmeligheten lå bare i å studere ansiktene veldig nøye og tegne det jeg så.